Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Γιατί η διατήρηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η No.1 προτεραιότητα σας;

Σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας όπως η σημερινή, η διατήρηση των εργαζομένων έχει γίνει πιο κρίσιμη από ποτέ. Τα υψηλά ποσοστά κύκλου εργασιών έχουν γίνει δαπανηρά και ενοχλητικά, επηρεάζοντας όχι μόνο την παραγωγικότητα αλλά και το συνολικό ηθικό και την κουλτούρα ενός οργανισμού. Για τον λόγο αυτό, η σωστή διατήρηση των εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει σταθερές, αφοσιωμένες και υψηλής απόδοσης ομάδες σε μια επιχείρηση.

Η διατήρηση των εργαζομένων δεν είναι απλώς στρατηγική προτεραιότητα, ωστόσο πλέον αποτελεί έναν ακρογωνιαίο λίθο της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης. Εάν θέσετε ως κύριο στόχο να διαπρέψετε πραγματικά σε αυτόν τον τομέα, τότε θα πρέπει να υιοθετήσετε ολοκληρωμένες στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε τους διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανοποίηση και τη δέσμευση των εργαζομένων σας.

Πιο κάτω θα δούμε τη σημασία της διατήρησης των εργαζομένων, και πως η δημιουργία μιας ισχυρής στρατηγικής μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον σκοπό.

Η Σημασία της Διατήρησης των Εργαζομένων

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η Οικονομική Αποδοτικότητα. Συμφώνα με μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (SHRM), το κόστος αντικατάστασης ενός εργαζομένου μπορεί να κυμαίνεται από 50% έως 200% του ετήσιου μισθού του. Αυτά τα κόστη περιλαμβάνουν την πρόσληψη, την εκπαίδευση και την απώλεια παραγωγικότητας κατά τη μεταβατική περίοδο. Εστιάζοντας στη διατήρηση, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικούς πόρους και αντ’ αυτού να τους επενδύσετε σε άλλους κρίσιμους τομείς της επιχείρησης σας.

Ακόμη ένας σημαντικός λόγος είναι η Διατήρηση Παραγωγικότητας, η αποχώρηση εργαζομένων διαταράσσει την παραγωγικότητα. Όταν αποχωρούν έμπειροι εργαζόμενοι, παίρνουν μαζί τους τη γνώση και την εμπειρία τους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προσωρινή μείωση της παραγωγικότητας. Οι νέες προσλήψεις χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να υποφέρει η συνολική αποδοτικότητα της ομάδας σας. Με τη διατήρηση των εργαζομένων διατηρείτε παράλληλα και τα υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας ενώ εξασφαλίζει τη διατηρηση της.

Στην συνέχεια ακολουθεί, η Ενίσχυση της Κουλτούρας της Εταιρείας.Η διατήρηση των εργαζομένων δημιουργεί μια σταθερή και εξαιρετική κουλτούρα στον χώρο εργασίας. Όταν οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι οι συνάδελφοί τους παραμένουν μακροπρόθεσμα, ενισχύεται το αίσθημα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στον οργανισμό. Μια ισχυρή κουλτούρα μπορεί να ενισχύσει τη δέσμευση, την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων, που είναι κρίσιμες για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Επίσης, η Βελτίωση της Ηθικής των Εργαζομένων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους. Η συχνή αποχώρηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ηθική των εργαζομένων σας. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφάλεια για τη θέση εργασίας τους, αυτό τους οδηγεί σε μειωμένη δέσμευση και χαμηλότερη παραγωγικότητα.

Για αυτό θα πρέπει να έχετε ως προτεραιότητα τη διατήρηση, η οποία δείχνει στους εργαζομένους ότι η εταιρεία εκτιμά τη συμβολή τους, κάτι που ταυτόχρονα μπορεί να ενισχύσει την ηθική και την ικανοποίηση από την εργασία.

Τέλος, είναι η Ενίσχυση των Σχέσεων με τους Πελάτες. Συνήθως, σε πολλές βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι χτίζουν ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες τους. Ωστόσο, η υψηλή αποχώρηση μπορεί να διαταράξει αυτές τις σχέσεις και να επηρεάσει αρνητικά την ικανοποίηση των πελατών. Για τον λόγο αυτό, με τη διατήρηση των εργαζομένων, εξασφαλίζετε τη συνέχεια στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, οδηγώντας σε καλύτερη εξυπηρέτηση και ισχυρότερη δέσμευση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της SocialSpace Academy «Strategic Talent Acquisition & Retention: Harnessing the Dynamics of an Employee-Driven Market», το οποίο επιχορηγείται 100% από την ΑνΑΔ, είναι ιδικά σχεδιασμένο να σας παρέχει τα εργαλεία, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης ταλέντων, την ενίσχυση της δέσμευσης των εργαζομένων και την προώθηση της ανάπτυξης ηγεσίας στο οργανισμό η την επιχείρηση σας. Με εξατομικευμένα σχέδια ανάπτυξης, αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να οικοδομήσουν μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης που θα προσελκύει και θα διατηρεί τα κορυφαία ταλέντα στον οργανισμό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Strategic Talent Acquisition & Retention: Harnessing the Dynamics of an Employee-Driven Market», επισκεφτειτε την ιστοσελίδα μας: https://www.socialspaceacademy.com/strategic-talent-acquisition-and-retention/

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες μας προσθέτουν επαγγελματική αξία και κύρος στις εταιρείες και τα στελέχη τους.

Contact

  • Διγενή Ακρίτα 57,
    1ος  &  2ος  Όροφος,
    1070, Λευκωσία, Κύπρος

  • 70.088.088 / +357 22.261.088
  • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy